Bouwen aan een wereldwijd platform

Inmiddels hebben we een groeiend platform met miljoenen gebruikers over de hele wereld. Het is ons doel om in 2025 50 miljoen unieke gebruikers een magische ervaring te bieden. We werken volgens een Agile Scrum methode om dit te kunnen prioriteren, bouwen en bereiken.
50 miljoen mensen blij maken

2025 - 50 miljoen mensen blij maken

Inmiddels weten uit meer dan 40 landen ter wereld gebruikers ons te vinden. Maar hoe bereiken we er meer en groeien we verder? Geen cultuur is hetzelfde dus hoe richten we onze online marketing in? Onze SEO en SEA? Welke kanalen en kansen laten we liggen?

Schaalbaarheid in Azure

2024 - Schaalbaarheid in Azure

Ons product kent grote fluctuaties in gebruikers. We willen 100% up-time. Met schaalbare Azure cloud technologie bouwen we een infrastructuur die ervoor zorgt dat we in een korte tijd miljoenen gebruikers kunnen ontvangen en dit ook weer kunnen terugschalen.

Data driven marketing

2023 - Data driven marketing

Om een basis te leggen voor onze groei de komende jaren richten wij een Data Warehouse in voor analyse- en marketingdoeleinden. Wij schakelen hiermee over op data driven marketing. Help jij ons dit te realiseren? Bekijk de vacatures.

Future-proof platform

2022 - Future-proof platform

Om in de toekomst verder te kunnen groeien in het buitenland zullen onze systemen daar helemaal klaar voor moeten zijn. In 2022 hebben wij ons gefocust op het toekomstbestendig maken van de technische staat van het platform. Help jij ons het systeem verder future-proof te maken? Bekijk de vacatures.

Apps voor iOS en Android

2021 - Apps voor iOS en Android

In 2021 hebben wij een cross-platform app gebouwd die aansluit op de bestaande website. Deze app is in korte tijd voor iOS en Android ontwikkeld met behulp van Flutter. Tijdens de feestdagen is de app al meer dan 600.000 keer gedownload. Help jij ons de app verder te ontwikkelen en optimaliseren? Bekijk de vacatures.

Cadeauzoeker in de cloud

2020 - Cadeauzoeker in de cloud

In 2020 hebben wij de functionaliteit van de cadeauzoeker verplaatst naar de Azure cloud, dichter bij de locatie van de eindgebruiker. Hierbij is de functionaliteit gesplitst in losse Functions en wordt er gebruik gemaakt van geoptimaliseerde data opslag waaronder Redis Cache en CosmosDB.

Capaciteit mailservers verhogen

2019 - Capaciteit mailservers verhogen

In 2018 waren er tijdens de feestdagen meer dan 50 miljoen mails verstuurd en in 2019 werd dit alleen maar meer. Een toename van gebruikers vraagt om meer capaciteit van het mailsysteem. drawnames heeft in 2019 gewerkt aan het verhogen van de capaciteit van de mailservers.

Dataopslag schaalbaar maken

2019 - Dataopslag schaalbaar maken

Vanwege de internationale groei willen we drawnames.com letterlijk dichter bij de Amerikaanse gebruiker brengen. Hiervoor hebben we onze systemen decentraal ingericht en zijn we meer gebruik gaan maken van clouddiensten.

Image scaling

2018 - Image scaling

Sinds 2018 worden de afbeeldingen van de cadeauzoeker geschaald door een clouddienst. Hiermee kunnen we een piekbelasting van miljoenen gebruikers per dag aan. Er wordt nu gebruik gemaakt van een CDN en lokale clouddiensten van Amazon. Neem contact met ons op als je nieuwsgierig bent naar de ins en outs.